Twitter pokračuje ve vyšetřování hackerského útoku z minulého týdne, kdy došlo k narušení účtů Twitter společnosti Apple a dalších významných osobností, a dnes společnost potvrdila, že hackeři přistupovali k soukromým zprávám 36 účtů Twitter.



Twitter dříve řekl, že nebyla ukradena žádná hesla, ale že útok byl zaměřen na zaměstnance Twitteru. Hackeři byli schopni získat přístup k zaměstnaneckým údajům pro přístup k interním nástrojům Twitteru. Interní nástroje byly použity k získání přístupu ke 130 účtům a u 45 z těchto účtů hackeři resetovali hesla a měli plný přístup k účtu, aby mohli posílat tweety. U osmi účtů stáhli útočníci informace o účtu pomocí nástroje, který poskytuje podrobnosti a aktivitě účtu, ale žádný z osmi účtů nebyly ověřenými účty.

U 130 účtů, které byly porušeny, mezi něž patřil účet generálního ředitele Tesly Elona Muska, bývalého prezidenta USA Baracka Obamy, generálního ředitele společnosti Microsoft Billa Gatese, generálního ředitele společnosti Amazon Jeffa Bezose a dalších, hackeři mohli vidět osobní informace jako e-mailové adresy a telefonní čísla a u některých účtů také další informace. Twitter komunikuje přímo s majiteli účtů, kteří byli ovlivněni, a dále zajišťuje svůj systém, aby zabránil budoucím útokům.