macOS Big Sur je příští hlavní aktualizace pro Mac a po jeho náhledu na WWDC se nejvíce diskutovalo o novém designu uživatelského rozhraní. Vývojáři stále neví, jaký dopad bude mít nové uživatelské rozhraní na jejich aplikace.



S ohledem na to vývojář Andrew Denty srovnal změny uživatelského rozhraní mezi macOS Catalina a macOS Big Sur. Všechny snímky obrazovky jsou z první beta verze systému macOS a macOS Catalina je vždy vlevo. „Snažil jsem se zdůraznit změnu velikosti oken nebo změnu výchozího nastavení. Nezachytil jsem všechno, ale je to dobrý přehled.“ Změny se týkají aplikací Finder, Náhled, Předvolby systému, panelu nabídek, oznamovacího centra, Kontakty, Připomínky, Poznámky, Fotky, Hudba a další.
Denty zjistil, že rozdíly nejsou tak dramatické, jak si původně myslel, změna se spíš týká toho, aby macOS vypadal podobně jako iOS a iPadOS. Myslí si, že Apple musí ještě udělat spoustu práce na zdokonalení nového uživatelského rozhraní, než opustí beta verzi. macOS Big Sur bude k dispozici pro veřejnost na podzim, je tedy ještě dostatek času na to, aby Apple vychytal všechny chyby.