Po vydání macOS Big Sur minulý týden řada uživatelů MacBooku Pro vydaného v roce 2013 a 2014 zjistila, že aktualizace jejich zařízení zasekla. Uživatelé hlásili, že jejich MacBooky se po pokusu o instalaci nového softwaru zasekly a zobrazily černou obrazovku.



Společnost Apple nyní zveřejnila nový dokument podpory, který obsahuje pokyny, co dělat, pokud nelze na MacBook Pro 2013 nebo 2014 nainstalovat ‌macOS Big Sur‌. Apple navrhuje uživatelům, kteří mají tyto problémy, odpojit externí zařízení, pokusit se jej restartovat, resetovat SMC a resetovat NVRAM nebo PRAM. Z dokumentu podpory:

  • Stiskněte a podržte tlačítko pro zapnutí po dobu nejméně 10 sekund a poté jej uvolněte. Pokud je váš Mac zapnutý, vypne se.
  • Odpojte od Macu všechna externí zařízení, včetně všech displejů a příslušenství USB, a vyjměte všechny karty vložené do slotu pro karty SDXC. Poté zapněte Mac.
  • Pokud problém přetrvává, resetujte SMC.
  • Pokud problém přetrvává, resetujte NVRAM nebo PRAM.

Apple říká, že pokud tato řešení nefungují, měli by zákazníci kontaktovat podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc s problémem. Dokument také říká, že Apple plánuje článek aktualizovat, jakmile budou k dispozici další informace. Z důvodu bezpečnosti by se uživatelé s těmito modely měli v tuto chvíli vyhnout instalaci ‌macOS Big Sur‌, dokud nebude k dispozici oprava.