Je vánoční období, takže mnozí z nás zdobí své domovy vánočními stromky, venkovním osvětlením a dalšími ozdobami. HomeKit vám může usnadnit ovládání vašich vánočních ozdob, takže si přečtěte několik tipů, jak na to.



Pomocí adaptérů můžete světla na vánočním stromku snadno zapínat a vypínat pomocí HomeKit. Existuje spousta skvělých možností například: VOCOlinc, Wemo
nebo Meross. Když vložíte jeden z těchto adaptérů mezi stromek a zásuvku ve zdi, budete moci pomocí aplikace Domácnost stromek vypnout, vytvořit automatizaci pro jeho zapnutí v určitou denní dobu nebo seskupit více stromků, abyste je mohli vypínat a zapínat současně.

Pokud máte také HomePod mini, budete moci pomocí příkazu „Hey Siri, turn on the Christmas trees“ rozsvítit světla na stromku. Venkovní osvětlení lze také ovládat pomocí HomeKit. Můžete použít například venkovní adaptéry Meross k ovládání světel. Vzhledem k tomu, že je venku zima, není vhodné používat produkty určené pro vnitřní použití, protože nebudou schopny odolat dešti a extrémním teplotám.

Stejně jako u vnitřních světel můžete nastavit automatizaci. Chcete-li ji vytvořit, přejděte v aplikaci Domácnost na kartu Automatizace. Poté vyberte možnost Denní doba. Poté vyberte možnost Západ slunce. Poté stačí najít vánoční osvětlení, které chcete při západu slunce zapnout, a dokončit automatizaci. Jedním z posledních tipů je použití scén k vytvoření vánoční atmosféry, která vám nastaví světla přesně podle vašich představ a spustí váš oblíbený vánoční seznam skladeb v Apple Music.