Nyní, když jsou k dispozici Macy s čipem M1 a vývojáři aktualizují své aplikace s podporou pro tento čip, možná se snažíte zjistit, které z vašich aplikací (stejně jako ty, které byste mohli chtít) jsou optimalizovány pro čip M1.



Přečtěte si návod, jak zkontrolovat zda jsou aplikace, které používáte univerzální. Při vydávání aktualizací aplikací budete často číst o podpoře čipu M1. Pokud ale kontrolujete podporu M1, Apple používá výraz „univerzální“ pro aplikace optimalizované pro čip M1 (které fungují také s Macy s čipy Intel). To může být trochu matoucí, protože existují dva typy univerzálních aplikací, jeden s podporou M1/​​Intel a druhý, pokud lze stejnou aplikaci stáhnout na iOS a macOS.

Jak zkontrolovat, zda jsou aplikace optimalizovány pro Mac s čipem M1

  • Otevřete Finder a ve složce Aplikace klikněte pravým tlačítkem na aplikaci > Získat informace a v horní části Obecné > Typ: vyhledejte Intel nebo Universal.
  • Případně přejděte na  v levém horním rohu > O tomto Macu > Systémový profil > Software > Aplikace (zobrazí se seznam všech vašich aplikací).