Již jsme viděli mnoho benchmark testů Maců s čipem M1, ale neviděli jsme mnoho srovnání, která ukazují rozdíl mezi MacBookem s 8 GB RAM a MacBookem s 16 GB RAM, ale Max Tech dnes sdílel video, které přesně to zdůrazňuje.



Video obsahuje řadu srovnávacích testů, od Geekbench a Cinebench po testy exportu RAW. Testy Geekbench a Cinebench neprokázaly rozdíl ve výkonu mezi modely 8 GB a 16 GB, ale jiné testy určené k maximalizaci využití RAM ukázaly určité rozdíly.

Srovnávací test Max Tech Xcode, který napodobuje kompilační kód, zaznamenal skóre modelu s 16 GB 122 ve srovnání s 136 skóre u modelu s 8 GB, přičemž nižší skóre bylo lepší.

Největší rozdíl byl zaznamenán v exportu 8K RAW R3D do 4K, jehož dokončení na MacBooku Pro s 8GB trvalo 13 minut a 57 sekund, zatímco MacBook Pro s 16GB jej dokázal dokončit za 5 minut a 59 sekund, což je podobný výkon jako na 16palcovém MacBooku Pro s 32 GB s čipy Intel.

Malé rozdíly byly pozorovány také v testu exportu 4K videí a testu exportu Lightroom Classic RAW, ale výsledky byly docela podobné, v testu Lightroom byl úkol hotov za 17 sekund. 16GB model dokonce porazil iMac.