Společnost iFixit dnes sdílela přehled terdownu nového MacBooku Air a MacBooku Pro a poskytla nám pohled na to, čím se tato zařízení liší od předchozích modelů. Většinou vypadají stejně, ale existuje několik nejdůležitějších změn.



Největší změna je patrná v místě, kde u předchozích modelů byl ventilátor. Silná deska nad čipem M1 čerpá teplo vedením na jeho plošší a chladnější konec, kde může bezpečně proudit. Bez ventilátoru může trvat déle, než se ochladí, a může se vypařit dříve, ale díky tepelným trubicím je více místa pro proudění vzduchu. Neexistují žádné pohyblivé části a nic, co by se dalo zlomit. Kromě nové logické desky a ventilátoru je vnitřek MacBooku Air‌ totožný s předchozím modelem a iFixit říká, že postupy oprav pravděpodobně zůstanou téměř beze změny.

Pokud jde o MacBook Pro, je tak podobný předchozímu modelu, že iFixit musel dvakrát zkontrolovat, aby se ujistil, že zakoupil správný model. iFixit očekával určitou změnu komponentů a designu, ale ventilátor je ve skutečnosti stejný jako v 13palcovém MacBooku Pro vydaném na začátku tohoto roku. Zatímco komponenty MacBooku Air a MacBooku Pro jsou téměř stejné jako u předchozích modelů, iFixit se zaměřil na zcela nový čip M1, který je lesklý stříbrný s logem Apple. Vedle čipu jsou malé křemíkové obdélníky, které jsou integrovanými paměťovými čipy společnosti Apple. iFixit říká, že integrovaná paměť je mírně znepokojující, protože díky ní jsou opravy mnohem těžší.