Pokud jste právě dostali nový iPhone, možná budete chtít co nejvíc využít skvělé fotoaparáty, které nyní máte v kapse. Vybrali jsme některé z nejlepších aplikací pro úpravy fotografií, které vám pomohou vylepšit vaše snímky.



Halide

Halide je pravděpodobně nejoblíbenější aplikací pro ty, kteří berou fotografování vážně – a také je jednou z mých oblíbených aplikací pro iPhone. Obsahuje všechny pokročilé funkce, které byste očekávali od profesionálního fotoaparátu, včetně nastavení rychlosti závěrky, ISO a vyvážení bílé. Aplikace má několik jedinečných funkcí pro vylepšení fotografií pomocí umělé inteligence a dalších technologií. Například uživatelé iPhone XR a iPhone SE (2. generace) mohou pořizovat portrétní fotografie zvířat a předmětů. Můžete také pořizovat vysoce kvalitní fotografie ve formátu RAW, kontrolovat informace o metadatech, přesně upravit zaostření a další. Aplikaci Halide si můžete zdarma vyzkoušet v App Store, poté je nutné aplikaci zakoupit.

Darkroom

Po pořízení skvělých fotografií pomocí iPhonu budete potřebovat několik profesionálních nástrojů k jejich úpravám – ale nemyslíte si, že k tomu potřebujete počítač. Darkroom je jedním z oblíbených editorů fotografií, protože je k dispozici nejen pro iPhone, ale také pro iPad a Mac. Jedna z nejlepších věcí na Darkroom je, že aplikace je extrémně intuitivní a snadno použitelná, i když nejste profesionální fotograf. Můžete upravit jas, kontrast, zvýraznění, stíny, teplotu barev a další. Aplikace také umožňuje upravovat videa a dokonce i živé fotografie. Kromě toho zde také najdete editor křivek, možnosti vodoznaků, pokročilou podporu fotografií RAW a dokonce i integraci s aplikací Halide. Aplikaci si můžete stáhnout z App Store zdarma s nákupem v aplikaci.

Focos

Focos je aplikace, kterou musíte mít, když rádi fotíte portréty. Focos generuje různé clony s bokeh efekty a předvolbami, které simulují pocit profesionálních objektivů na fotografiích. K dispozici jsou dokonce možnosti přidání 3D osvětlení a změna bokeh mapy tak, aby se rozmazané pozadí vylepšilo. Ještě působivější je, že Focos používá umělou inteligenci k vytvoření bokeh mapy pro libovolnou fotografii, i když nebyla vytvořena v režimu Portrét. Focos je k dispozici zdarma v App Store, ale některé funkce vyžadují roční předplatné.

Lightroom

Adobe Lightroom je populární editor používaný mnoha profesionály po celém světě, a přestože je známý pro svou verzi pro stolní počítače, nabízí Adobe také mobilní verzi pro iOS. Úpravy fotografií v aplikaci Lightroom pro iOS je extrémně snadné, i když byly pořízeny ve formátu RAW. Aplikace obsahuje možnosti pro úpravu osvětlení, barev, efektů, detailů a dalších. Můžete dokonce použít korekce objektivu nebo automatický režim k nastavení nejlepších úprav pro váš obrázek. Obsahuje také různé barevné profily a předvolby nastavení. Lightroom je k dispozici zdarma v App Store, ale k odemknutí všech funkcí je vyžadováno předplatné.

DoubleTake

DoubleTake je aplikace vytvořená stejnou společností, která stojí za aplikací FiLMiC Pro, a umožňuje nový způsob nahrávání videí pomocí vašeho iPhonu. Pokud jste někdy potřebovali nahrávat video ze dvou různých úhlů, abyste vytvořili profesionálně vypadající obsah, aplikace vám umožní vybrat si dva z fotoaparátů iPhonu, abyste zachytili vše najednou. Můžete si vybrat z ultraširokých, širokoúhlých, teleobjektivů a selfie objektivů. Nemusíte nic složitě nastavovat – vše, co musíte udělat, je otevřít aplikaci, vybrat objektiv a zahájit nahrávání. DoubleTake je k dispozici zdarma v App Store.