Apple sdílel nový návod [PDF], který popisuje kroky, které by člověk měl podniknout k ochraně svých zařízení a dat. Návod je určen pro lidi, kteří se potřebují chránit před sledováním někým blízkým nebo jinou osobou.



V systému iOS je k dispozici spousta nástrojů pro sdílení polohy a sdílení dat. Pokud máte obavy, že někdo přistupuje k informacím, které jste nesdíleli ze svého zařízení, tato příručka vám pomůže identifikovat rizika. Dokument doporučuje aktualizaci softwaru na nejnovější verzi iOS, obnovení továrního nastavení a ochranu zařízení pomocí přístupového kódu, hesel, Touch ID a Face ID.

Doporučuje také chránit Apple ID pomocí dvoufaktorového ověřování a obsahuje podrobnosti o tom, jak používat integrované nástroje ochrany osobních údajů k zabránění aplikacím v přístupu k datům. Obsahuje také návody, jak zajistit, aby informace o poloze nebyly sdíleny s lidmi, které by v aplikaci Najít neměly být, a uvádí, co dělat, aby data, fotky, kalendáře atd. byla chráněna a nebyla sdílena. Dokument obsahuje kroky k odstranění neznámých aplikací třetích stran a neznámých konfiguračních profilů, které mohou být použity pro účely sledování.