Společnost Apple dnes sdílela vítěze Best of the App Store 2020 a zveřejnila výběr nejlepších aplikací a her pro iOS, iPadOS a macOS vydaných v průběhu letošního roku.



Aplikací roku se stala Wakeout!, což je aplikace pro cvičení a pohyb vhodná pro celou rodinu, která povzbuzuje lidi k tomu, aby doma absolvovali jednoduchá cvičení. Aplikací roku pro iPad se stala Zoom, která se v letošním roce stala velmi populární díky velkému počtu lidí pracujících z domova. Hrou roku se stala Genshin Impact, která hráčům umožňuje prozkoumat obrovský herní svět plný barevných příšer. Hrou roku pro iPad se stala Legends of Runeterra, sběratelská karetní hra odehrávající se ve vesmíru.

Apple také zveřejnil vítěze aplikací pro macOS, Apple TV a další

  • Hra roku pro Mac – detektivní hra Disco Elysium
  • Aplikace roku pro MacFantastical
  • Aplikace roku pro ‌Apple TV‌ – Disney+
  • Hra roku ‌pro Apple TV‌ – Dobrodružná plošinovka Dandara Trials of Fear
  • Aplikace roku pro Apple Watch – Meditační aplikace Endel
  • Hra roku z Apple ArcadeSneaky Sasquatch

Apple také vyzdvihl několik aplikací, které v roce 2020 pomohly uživatelům s každodenní péčí o sebe. Mezi aplikace v této kategorii patří Everything Whiteboard, chatovací aplikace Caribu vhodná pro děti, hra Pokémon Go, charitativní aplikace ShareTheMeal a meditační aplikace Shine. Každý vítěz obdrží ocenění Best of the App Store 2020, což je poprvé, co bylo vývojářům poskytnuto fyzické ocenění. Vývojáři získají logo App Store zasazené do 100 procent recyklovaného hliníku a na druhé straně je vyryté jméno vítěze.