I když zbývá ještě spousta času do vydání řady iPhone 13, analytici ze společnosti Barclays, Blayne Curtis, Thomas O’Malley, Tim Long a jejich spolupracovníci naznačili, co očekávají od těchto zařízení na základě diskusí s několika dodavateli Apple.



Analytici uvedli, že modely iPhone 13 mohou podporovat technologii Wi-Fi 6E, která nabízí  všechny funkce a možnosti Wi-Fi 6, včetně vyššího výkonu, nižší latence a vyšších datových rychlostí, rozšířených do pásma 6 GHz. To nabídne zvýšenou šířku pásma a menší rušení pro zařízení podporující Wi-Fi 6E. „Pásmo 6 GHz bude pravděpodobně největším přínosem pro uživatele za posledních 20 let,“ uvedl v lednu Vijay Nagarajan, výkonný ředitel společnosti Broadcom. Analytici také naznačili, že výrobce zvukových čipů Cirrus Logic dodá nový čip pro převod energie pro některé modely, i když není jasné, zda by tento krok přinesl nějakou výhodu pro spotřebitele.

Pokud jde o iPhone SE, analytici se domnívají, že Apple nemá v dohledné budoucnosti žádné plány na vydání nového modelu. Analytici uvedli, že zatímco slyšeli o potenciálním iPhonu SE, který by měl mít 5,5palcový nebo 6,1palcový displej, zařízení nebylo zmíněno v žádné z jejich diskusí s dodavateli Apple. Analytici společnosti Barclays byli první, kdo tvrdil, že Apple plánuje přestat prodávat nabíječku s iPhony. V minulosti také přesně odhalili True Tone přicházející na iPhone 8 a iPhone X, odstranění 3D Touch u všech modelů iPhone 11 a další.