Od vydání AirPods Max jsme mohli vidět několik videí zobrazujících, jak tato sluchátka vypadají. Také jsme mohli číst několik článků o tom, zda ‌stojí za to, si je koupit a nyní se podíváme na pět důvodů, proč byste si je měli koupit‌.



Pohodlí

Pro lidi, kteří jej budou používat často, je pohodlí zjevně klíčovým faktorem při rozhodování, zda je koupit či nikoli. Pohodlí se bude lišit na základě tvaru hlavy, velikosti hlavy a dalších faktorů, ale dle našich postřehů jsou AirPods Max neuvěřitelně pohodlné. Síťované polštářky nabízejí dobré utěsnění a zároveň umožňují určitou prodyšnost. A pokud se vaše náušníky opotřebovávají, díky magnetickému systému je jejich výměna neuvěřitelně snadná. ‌AirPods Max‌ jsou vyrobeny převážně z kovu, s hliníkovými náušníky a teleskopickými rameny z nerezové oceli, které jim dodávají kvalitní pocit příjemný na dotek. Díky těmto kovovým částem jsou však výrazně těžší, než mnoho konkurenčních sluchátek, což může být pro některé uživatele problém.

Aktivní potlačení šumu

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé kupují sluchátka přes uši, je aktivní potlačení šumu (ANC), a zjistili jsme, že ‌AirPods Max‌ nabízejí v tomto ohledu vynikající schopnosti. Samozřejmě můžete vypnout ANC, pokud chcete slyšet věci kolem sebe, ale je tu také režim Transparentnost, ve kterém je ANC zapnutý, ale umožňuje slyšet jen tolik, aniž by by vás to rozptylovalo.

Kvalita zvuku

AirPods Max‌ sice neodpovídají vysoce kvalitním kabelovým sluchátkům, ale poskytují ohromující zvuk, jaký je vůbec možné přes Bluetooth. Zvuk je vyvážený a není příliš agresivní. Díky čipům H1 v každém sluchátku používají‌ výpočetní zvuk k přizpůsobení toho, co slyšíte v reálném čase, a přizpůsobuje jej tak, aby vám vyhovoval. A i když nedoporučujeme příliš zvyšovat hlasitost, zjistili jsme, že kvalita zvuku zůstává stabilní i při vyšších úrovních hlasitosti a nabízí čistý zvuk bez zkreslení.

Čip H1

Když už mluvíme o čipu H1, poskytuje více než jen dobrou kvalitu zvuku. Stejně jako u AirPods a sluchátek Beats podporuje čip H1 snadné párování a plynulé přepínání zvuku mezi zařízeními propojenými s vaším účtem iCloud. Pokud posloucháte hudbu ze svého iPhonu a poté si vezmete iPad, mohou se AirPods Max‌ automaticky přepnout a začít přehrávat zvuk z vašeho iPadu‌. To vše je samozřejmě přizpůsobitelné, takže si můžete vybrat, ke kterým zařízením se mají automaticky připojit, a dokonce i když vypnete automatické přepínání zařízení, k ručnímu přepnutí stačí pár klepnutí.

Prostorový zvuk

Prostorový zvuk nabízí pohlcující 3D zvukový zážitek s kompatibilním obsahem. Skutečně je to třeba zažít, aby se tomu dalo uvěřit, ale cítíte se, jako by zvuk vycházel z vašeho okolí. Pokud tedy například sledujete pořad na Apple TV+ na svém ‌iPad‌u, získáte zážitek z prostorového zvuku, který je sám o sobě velmi pěkný, ale pokud otočíte hlavu nebo pohnete ‌iPadem‌, zvuk se upraví, aby odpovídal relativní orientaci vaší hlavy a ‌iPadu‌.