macOS Big Sur je k dispozici už asi měsíc, ale stále mohou existovat některé funkce, o kterých nevíte. V tomto videu se můžete podívat na několik užitečných, ale méně známých tipů‌, které stojí za to znát.



  • Automatické přepínání AirPods – S ‌macOS Big Sur‌ a iOS/iPadOS 14 se vaše AirPods automaticky připojí k zařízení, které právě používáte, aniž byste museli ručně měnit zařízení. ‌AirPods‌ budou fungovat na iPhonu, iPadu nebo Macu, který aktivně používáte a na kterém posloucháte zvuk.
  • Panel nabídek – Pokud otevřete Ovládací centrum, můžete klepnutím a přetažením na kteroukoli z ikon ji přidat na panel nabídek. Pokud tedy chcete, režim Nerušit zapnout na jedno kliknutí, jednoduše jej přetáhněte na panel nabídek.
  • Vylepšený Diktafon – V aplikaci Diktafon je k dispozici nová možnost automatického snížení šumu a ozvěny jediným kliknutím, která je užitečná při nahrávání přednášek nebo schůzek. Pro lepší organizaci můžete také použít inteligentní složky.
  • 4K videa z YouTube – Videa z YouTube lze sledovat v rozlišení 4K HDR v systému ‌macOS Big Sur‌, protože operační systém podporuje kodek VP9 YouTube.
  • Změna velikosti widgetů – ‌Pokud kliknete pravým tlačítkem na libovolný widget, který je k dispozici v různých velikostech, můžete zvolit novou velikost.
  • Tichá oznámení – U každého příchozího oznámení v zobrazení Dnes můžete kliknout pravým tlačítkem myši na možnost „Tiché známení“. Toto nastavení zabrání vyskakování budoucích oznámení z této aplikace, ale uvidíte je v seznamu oznámení.
  • Efekty v aplikaci Zprávy – Aplikace Zprávy v macOS Big Sur se mnohem více podobá aplikaci Zprávy na zařízeních iOS. Efekty můžete použít k vylepšení zpráv. Stačí kliknout na malé „A“ vlevo a zobrazit rozevírací seznam možností.