Minulý týden vydala společnost Apple aktualizaci iOS 14.3. Jedná se o relativně významnou aktualizaci, která přináší řadu nových funkcí a změn a zároveň opravuje řadu chyb. 



S takovými významnými aktualizacemi je vždy možné, že to ovlivní výkon, zejména u starších iPhonů.  Apple dokázal zajistit, aby nové aktualizace neměly negativní dopad na výkon starších iPhonů. I při vydání iOS 14 testy rychlosti odhalily, že na starších iPhonech fungovaly téměř stejně jako při iOS 13. Test rychlosti, který provedl YouTuber iAppleBytes na spoustě starších zařízení, včetně iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 a iPhone XR dopadl podobně.

Ve srovnání s iOS 14.2 se iOS 14.3 spouštěl na starších zařízeních jen o něco pomaleji. Z nějakého důvodu iPhone XR v systému Geekbench neobdržel tak vysoké skóre, jako tomu bylo v iOS 14.2, ale jeho výkon byl téměř stejný. iOS 14.3 nepřináší žádný negativní dopad na výkon na starších iPhonů. Podobný test životnosti baterie také odhalil, že iOS 14.3 nepřináší žádná vylepšení ani zhoršení pokud jde o vybíjení baterie.