Většina zaměstnanců společnosti Apple se pravděpodobně nevrátí do svých kanceláří až do června 2021, uvedl dnes na zasedání generální ředitel společnosti Apple Tim Cook, podrobnosti sdílel Bloomberg.



Cook uvedl, že zatímco osobní spolupráce je důležitá, úspěch společnosti Apple i přes letošní pandemii by mohl potenciálně vést k tomu, že společnost bude v budoucnu flexibilnější při práci na dálku. Apple se stále snaží, aby se zaměstnanci vrátili do Infinite Loop, Apple Park a dalších poboček po celém světě. „Neexistuje žádná náhrada za osobní spolupráci, ale hodně jsme se naučili také o tom, jak můžeme pracovat mimo kancelář, aniž bychom obětovali produktivitu nebo výsledky“.

V současné době je v okrese Santa Clara (kde se nacházejí hlavní kampusy společnosti Apple) nařízen pobyt doma, takže společnosti nařídily zaměstnancům pracovat z domova, pokud je to možné až do konce roku. Cook v červenci uvedl, že očekává návrat zaměstnanců do práce počátkem roku 2021, ale globální zdravotní krize stále pokračuje a Apple musel několikrát upravovat své plány. Jiné technologické společnosti, jako je Facebook a Google, také umožňují zaměstnancům pracovat z domova až do léta 2021, zatímco některé, například Twitter a Square, umožňují zaměstnancům pracovat z domova trvale.