Vždy existovaly aplikace, které vám umožňují ovládat televizi z iPhonu nebo iPadu, ale podle mých zkušeností tyto aplikace nefungují příliš dobře nebo mají omezené funkce – dokonce i oficiální aplikace od výrobců televizorů. 



Aplikace TV Remote byla dnes ktualizována s podporou dvou hlavních značek: LG a Samsung. Aplikaci TV Remote vytvořil Adam Foot, stejný vývojář, který vytvořil aplikaci Shift Keyboard pro Apple Watch. Aplikace je docela intuitivní a obsahuje všechna hlavní tlačítka na jedné obrazovce, takže se nemusíte učit, jak ji používat. Při prvním otevření aplikace identifikuje všechny připojené televizory ve vaší Wi-Fi síti pro rychlé spárování. Stačí pouze vybrat televizor ze seznamu a poté autorizovat aplikaci, aby fungovala jako dálkové ovládání.

Můžete také přidat více než jeden televizor. Televizor se spáruje s aplikací za pouhých několik sekund a můžete ji ovládat ze svých zařízení. K dispozici jsou navigační tlačítka pro prozkoumání rozhraní a nabídek, ovládání hlasitosti a kanálů, stejně jako zkratky pro přehrávání médií, ztlumení a přístup na domovskou obrazovku. Klepnutí na tlačítko se třemi tečkami odhalí ještě více možností, jako jsou titulky, seznam kanálů a časovač vypnutí. Kromě televizorů LG a Samsung tato aplikace funguje také s dalšími televizory od společností Hitachi, Toshiba, Sharp a dalších. Aplikaci TV Remote lze stáhnout v App Store za 3,99 dolarů, neobsahuje žádné další nákupy ani předplatné.