Při vydání nových iPhonů v říjnu společnost Apple uznala, že zařízení mohou způsobovat elektromagnetické rušení zdravotnických zařízení, jako jsou kardiostimulátory a defibrilátory, ale společnost nyní sdílela další informace.



Společnost Apple dnes přidala do dokumentu podpory následující odstavec: „Lékařské přístroje, jako jsou kardiostimulátory a defibrilátory, mohou obsahovat senzory, které při blízkém kontaktu reagují na magnety. Abyste předešli možné interakci s těmito zařízeními, udržujte svůj iPhone a příslušenství MagSafe v bezpečné vzdálenosti od svého zařízení (více než 15 cm od sebe nebo více než 30 cm od sebe, pokud se bezdrátově nabíjí). Konkrétní pokyny však konzultujte s lékařem a výrobcem zařízení.“

Zatímco dokument podpory již v názvu uváděl „příslušenství MagSafe“, společnost Apple dále zdůraznila, že příslušenství jako nabíječka s MagSafe a Dvojitá nabíječka MagSafe může také způsobovat rušení zdravotnických zařízení: „Veškeré příslušenství MagSafe (každé se prodává samostatně) obsahuje také magnety. Tyto magnety a elektromagnetická pole mohou rušit lékařské přístroje.“ Společnost Apple nadále uvádí, že i když všechny modely obsahují více magnetů než předchozí iPhony, neočekává se, že by představovaly větší riziko magnetického rušení lékařských zařízení než předchozí modely.