Společnost BMW dnes oznámila budoucí plány na zavedení Digital Key Plus, vylepšené verze funkce Apple Car Keys, která zahrnuje technologii Ultra Wideband a umožňuje řidičům odemknout a nastartovat vozidlo, aniž by museli vyjímat iPhone z kapsy nebo tašky. Společnost uvedla, že tato funkce bude poprvé uvedena na trh v novém elektrickém vozidle iX, které má být v Evropě představeno koncem roku 2021 a v Severní Americe počátkem roku 2022.



Apple představil podporu pro digitální klíče v iOS 13.6B. BMW bylo první a dosud jedinou automobilkou, která tuto funkci zavedla, počínaje pátou řadou svých modelů. Současná funkce digitálního klíče BMW je založena na technologii NFC a vyžaduje, aby řidiči při odemykání vozidla drželi iPhone poblíž dveří u řidiče.

Ultra Wideband je bezdrátový komunikační protokol s krátkým dosahem a velkou šířkou pásma s přesným prostorovým skenováním, což znamená, že iPhone bude muset být pouze v blízkosti vozidla, aby jej mohl odemknout a nastartovat.

Společnost Apple začala v roce 2019 zavádět podporu Ultra Wideband pro některá ze svých zařízení s čipem U1. Apple Watch Series 6 jsou také vybaveny čipem U1 a vzhledem k tomu, že funkce je k dispozici také v systému watchOS 6.2.8 a novějším, mohla by se funkce Digital Key Plus od BMW rozšířit i na Apple Watch.

Zdroj: macrumors.com