Čínská společnost TCL dnes na CES 2021 oznámila, že všechny její televizory Roku 6. generace budou mít rozlišení 8K, přičemž sestava by měla být dostupná později v tomto roce. 



Stejně jako u ostatních nedávno vydaných televizorů TCL by tyto modely měly podporovat AirPlay 2 pro bezdrátové přehrávání zvuku a videa do televize ze zařízení Apple, jako je iPhone nebo iPad, a také HomeKit pro ovládání televizoru pomocí Siri a aplikace Domácnost. TCL také plánuje letos vydat 85palcové televizory, včetně dvou 4K modelů, které by měly podporovat AirPlay 2 a HomeKit. Přesné ceny, dostupnost a technické parametry dosud nebyly zveřejněny pro žádný z televizorů.

Společnost také představila několik nových soundbarů „Roku TV Ready“, jejichž výhodou je ovládání televize a soundbaru pomocí jednoho dálkového ovladače, automatické aktualizace softwaru, nastavení zvuku na obrazovce a optimalizovaná synchronizace zvuku / videa. Jedním z nových soundbarů je Alto 82i s prostorovým zvukem Dolby Atmos, duálními vestavěnými subwoofery a podporou AirPlay 2, Amazon Alexa a Google Assistant, vydán má být ve třetím čtvrtletí roku 2021.