Společnost Denon dnes představil své nejnovější zařízení s názvem Home Sound Bar 550, přičemž klíčovou funkcí pro uživatele Applu je podpora AirPlay 2 pro bezdrátové streamování hudby ze zařízení, jako je iPhone, iPad a Mac. Kromě AirPlay 2 mohou uživatelé bezdrátově streamovat hudbu do Home Sound Bar 550 přes Wi-Fi nebo Bluetooth, což umožňuje streamování hudby ze služeb jako Apple Music, Spotify, Amazon Music, TIDAL a dalších.



Sound bar lze připojit k televizi pomocí jediného kabelu HDMI a je „Roku TV Ready“, tedy zaručuje kompatibilitu s Roku TV. Podle prodejce je Home Sound Bar 550 vyroben tak, aby poskytoval „nejlepší kvalitu zvuku ve své třídě“. Zvuková lišta podporuje formáty prostorového zvuku Dolby Atmos i DTS: X a funkce známá jako HEOS umožňuje bezdrátový víceprostorový zvuk s dalšími reproduktory Denon.

Home Sound Bar 550 lze ovládat pomocí přiloženého dálkového nebo univerzálnějšího ovladače, aplikace HEOS pro iPhone a iPad nebo vestavěného osvětleného ovládacího panelu, který se automaticky rozsvítí, když se přiblíží natažená ruka.

Denon uvádí, že uživatelé budou mít také možnost povolit hlasové ovládání Alexa a to od jara 2021. Na trh se soundbar dostane již v únoru a bude jej možné zakoupit přímo na českých stránkách.

Zdroj: macrumors.com