Podle tchajwanského webu Economic Daily News dva prototypy skládacích iPhonů prošly interními testy odolnosti. V továrně Foxconn v čínském Šen-čenu byly nedávno dokončeny testy systému skládacích závěsů.



O prvním skládacím iPhonu, který prošel testováním, se říká, že jde o model s dvojitou obrazovkou, což je pravděpodobně stejný prototyp, o kterém mluvil Jon Prosser v červnu 2020. Prosser v té době vysvětlil, že tento model má dva samostatné displeje spojené závěsem. Ačkoli prototyp obsahuje dva samostatné displeje, Prosser tvrdil, že panely vypadají bezproblémově. Za zmínku stojí také to, že Apple si nechal patentovat zařízení se dvěma samostatnými displeji, které lze spojit a vytvořit tak jedno skládací zařízení se závěsem.

Druhý prototyp, který prošel testováním, je údajně skládací, podobně jako Samsung Galaxy Z Flip nebo Lenovo Moto RAZR. Zpráva UDN tvrdí, že tento model bude používat flexibilní OLED displej společnosti Samsung. Předchozí zprávy také uvádějí, že Apple objednal velké množství vzorků skládacích displejů od společnosti Samsung pro účely testování. Není jasné, zda obě zařízení, která měla být testována, měla různé závěsné systémy. Tato zařízení mají obvykle omezený počet funkcí. Důvodem je, že hlavním účelem testování bylo posoudit životnost systému závěsů. Zpráva uvádí, že nyní Apple vyhodnotí, se kterým ze dvou skládacích modelů bude pokračovat, a do dalšího vývoje bude přenesen pouze jeden.