Před dvěma týdny zpráva společnosti Fast Company zdůraznila, že Google neaktualizoval drtivou většinu svých aplikací pro iOS od 7. prosince, den předtím, než Apple zavedl funkci Štítky pro všechny aplikace dostupné v App Store.



Po této zprávě Google rychle reagoval a řekl, že vydá aktualizace svých aplikací od 4. ledna. O dva týdny později Google stále neaktualizoval drtivou většinu svých aplikací pro iOS těmito štítky, včetně populárních aplikací, jako jsou Gmail a YouTube. I když Google nemá žádné záměry, díky tomuto přístupu jsou uživatelé zmatení a znepokojení. Podle údajů společnosti 9to5Mac je první aktualizovanou aplikací Google Authenticator, což je oblíbená aplikace pro dvoufázové ověřování a naposledy byla aktualizována 7. prosince. Google Authenticator obsahuje relativně krátký štítek, přičemž společnost říká, že s uživatelem mohou být spojeny údaje o poloze, uživatelský obsah, identifikátory a diagnostické údaje.

Další aktualizovanou aplikací je Překladač Google. Momentálně se zdá, že toto jsou jediné dvě aplikace Google, které byly dosud aktualizovány, a to více než měsíc poté, co požadavek vstoupil v platnost. Zajímavé je, že několik aplikací, například Prezentace Google, byla aktualizováno 14. prosince, ale stále v App Store nejsou k dispozici štítky. Aplikace Socratic od Google byla aktualizována 15. prosince a rovněž nezobrazuje podrobnosti o ochraně osobních údajů. Google vydal prohlášení pro TechCrunch, ve kterém slíbil, že aktualizace budou vydávány od 4. ledna, slib nesplnil a od té doby neaktualizoval žádné další aplikace.