Již dříve jsme mohli slyšet zprávy, že Apple Watch Series 7 budou obsahovat funkci pro měření cukru v krvi. Apple Watch by tak mohly získat schopnost měřit neuvěřitelně důležitou metriku pro miliony lidí.



Tato funkce by mohla usnadnit život mnoha diabetikům. Apple by takovou funkci nevydal, pokud by nebyla přesná. Společnost zatím pravidelně zavádí nové aplikace pro zdraví. Apple Watch Series 4 přinesly EKG zabudovaný do tlačítka Digital Crown. Apple Watch Series 6 obsahovaly snímač kyslíku v krvi. Nebylo by vůbec překvapivé, kdyby Apple Watch Series 7 obsahovaly možnosti měření krevního cukru.

Každá zdravotní aplikace obsahuje odpovídající vizualizaci. Aplikace EKG zobrazuje srdce, aplikace pro měření kyslíku v krvi zobrazuje modré a červené čáry, které označují kyslík v krvi. Aplikace pro měření cukru v krvi může zobrazovat červené a bílé kolečka, které budou představovat vaše krvinky. Rozložení aplikace by vypadala podobně jako u aplikací EKG a měření kyslíku v krvi, k dispozici by bylo jednoduché tlačítko pro měření. 

Po měření by aplikace zobrazila vaši aktuální odhadovanou hladinu cukru v krvi a poskytla možnosti prohlížení podrobného grafu a sdílení s členem rodiny nebo lékařem. Klíčem je nabídka různých možností zobrazení, aby se lidé všech věkových skupin mohli snadno podívat na přehled.

Vzhledem k tomu, že senzory budou aktivní po celý den, mohly by vás Apple Watch upozornit na příliš vysokou nebo nízkou hladinu cukru v krvi. Mohly by také nabídnout doporučení ke snížení nebo zvýšení hladiny cukru v krvi. Budeme muset počkat a uvidíme, jestli se Apple rozhodne letos představit tuto funkci s Apple Watch Series 7.