Do vydání watchOS 8 nám zbývá asi šest měsíců. Dosud jsme neslyšeli žádné zprávy o tom, co by mohl obsahovat, přesto je však spousta způsobů, jak lze watchOS vylepšit. V dnešním článku se podíváme na koncept toho, co by mohl nabídnout.



Jádrem tohoto konceptu je zaměření na přidávání nových aplikací. Snad nejdůležitější funkcí Apple Watch je jeho široká škála zdravotních senzorů. V tuto chvíli má každá základní zdravotní funkce svou vlastní aplikaci. Ale ve skutečnosti neexistuje způsob, jak projít předchozí údaje o zdraví nebo se podívat na komplexnější přehled. Na tomto konceptu můžeme vidět samostatnou aplikaci Zdraví, která může proměnit hodinky ve výkonnější a nezávislé zdravotnické zařízení. Každá existující aplikace pro měření různých metrik zdraví by stále existovala, ale k zobrazení údajů o zdraví nebo všech dat na jednom místě můžete použít novou aplikaci Zdraví.

K dispozici jsou také dva nové ciferníky, které ve skutečnosti fungují jako samostatné aplikace. Aplikace Solar by mohla představit snadný způsob, jak vidět polohu slunce po celý den. Aplikace Astronomy vám umožňuje zobrazit aktuální fázi měsíce, polohu Země a další. Oba ciferníky můžeme na Apple Watch vidět již nyní, ale přidáním dvou nových aplikací s těmito funkcemi by je více lidí mohlo používat častěji.

Widgety jsou dokonalým kandidátem, co by mohla watchOS 8 obsahovat. Na tomto konceptu můžeme vidět uživatelské rozhraní s widgety, které jsou mnohem výkonnější a při načítání mnohem rychlejší. Apple by dokonce mohl umožnit jednoduše přenést vaše stávající widgety na iPhonu do Apple Watch. Data se mohou synchronizovat z webu nebo iPhonu.

Apple TV+ se za poslední rok stala velmi populární službou a některé postavy ze seriálů se staly obzvláště oblíbenými. Novou funkcí watchOS 8 by mohly být nové ciferníky, které na vašich hodinkách oživí postavy z vašich oblíbených pořadů. Ciferník Ted Lasso by byl mezi fanoušky obrovským hitem. A v kombinaci s jeho optimistickými citacemi by to mohl být opravdu nádherný nový ciferník.

Jedním z nejlepších widgetů v iOS 14 je widget pro baterie. Krásně zobrazuje aktuální úroveň baterie na připojených zařízeních. I když je skvělý pro iPhone, může být ještě užitečnější na Apple Watch. Aby byl ještě výkonnější, mohl by vám dálkově zapínat například režim nízké spotřeby. Byl by to prostě skvělý způsob, jak sledovat vaše připojená zařízení.