Možnost přidávat widgety na domovskou obrazovku iPhonu je jednou z největších funkcí, které iOS 14 a novější nabízí, alespoň vizuálně, protože umožňuje uživatelům značně si přizpůsobit domovskou obrazovku iPhonu. 



Widget Fotky je však z hlediska funkčnosti poněkud omezený, protože náhodně zobrazuje fotografie uložené v knihovně. Uživatelé v současné době nemají žádnou kontrolu nad tím, jaké fotografie widget zobrazuje nebo jak často se mění. Vyřešit to ale můžete pomocí aplikace s názvem Photos Widget: Simple.

Jak přizpůsobit widget Fotografie na iPhonu

  • Stáhněte si aplikaci Photos Widget: Simple z App Store.
  • Po prvním spuštění aplikace budete vyzváni k přidání fotografií ze své knihovny. Klepnutím na ikonu „+“ ručně vyberete fotografie, které chcete zobrazit na widgetu. Chcete-li změnit, jak často se fotografie budou měnit, klepnutím na ikonu ozubeného kola otevřete nastavení aplikace.
  • Nyní klepněte na Interval obnovování fotografií a upravte rychlost měnění fotografií. Až budete hotovi, klepněte na Upravit widget podle aktuálního nastavení. Nyní můžete aplikaci ukončit.
  • Poté dlouhým stisknutím domovské obrazovky přejděte do režimu úprav a klepnutím na ikonu „+“ v levém horním rohu obrazovky přidejte nový widget.
  • Pomocí vyhledávacího pole najděte „Photo Widget“ a klepněte na něj