Zvěsti o práci Applu na autonomním automobilu se v posledních týdnech objevovaly až moc často, ale projekt je stále v raných fázích a podle nové zprávy agentury Bloomberg bude trvat roky, než se Apple Car spustí.



Anonymní zdroje se znalostmi produktových plánů společnosti agentuře Bloomberg sdělily, že uvedení vůbec prvního vozu na trh bude trvat „nejméně půl desetiletí“. Apple má malý tým hardwarových inženýrů, kteří pracují na pohonných systémech, interiérech vozidel a externích designech automobilů s cílem nakonec dodat vozidlo zákazníkům.

Zaměstnanci společnosti pracují v současné době z domova nebo tráví omezený čas v kanceláři, což zřejmě zpomaluje práci na projektu vozidla. Apple má na projektu širokou škálu automobilových odborníků, jak uvádí Bloomberg. Patří sem bývalý viceprezident společnosti Tesla pro interiérový design Steve MacManus, odborník na bezpečnost při řízení aut a bývalý zaměstnanec společnosti Waymo Jaime Waydo a bývalý viceprezident společnosti Tesla Michael Schwekutsch, který pracoval na motorech a převodovkách.

Zdroj: macrumors.com