Společnost Apple včera oznámila přepracovaný 24palcový iMac s čipem M1. Nový iMac obsahuje základní změnu designu poprvé od roku 2012. Vytvořil jsme seznam méně známých novinek, které toto zařízení nabízí.



První Mac s vestavěným prostorovým zvukem

24palcový ‌iMac‌ je první Mac, který má vestavěný prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos. To umožňuje šest zbrusu nových reproduktorů, které fungují ve spojení s basovými reproduktory. Apple říká, že nové reproduktory a basové reproduktory vytvářejí nejlepší zvuk vůbec. Prostorový zvuk je k dispozici na kompatibilních iPhonech a iPadech a nyní je poprvé k dispozici také na Macu.

První iMac s WiFi 6

MacBook Air, MacBook Pro a Mac mini vydané v listopadu byly prvními Macy, které podporovaly nový a rychlejší protokol WiFi 6. Nyní se 24palcový ‌iMac‌ stává prvním stolním počítačem podporujícím WiFi 6.

Zdířka pro sluchátka

Nový 24palcový ‌iMac‌ má ve srovnání s předchozí generací radikálně tenčí design. I když je tento nový design vizuálně příjemný, představoval výzvu, kam umístit 3,5mm konektor pro sluchátka. Typicky by byl konektor pro sluchátka umístěn na zadní straně ‌iMac‌u, ale u nového 24palcového modelu je konektor umístěn na levé straně.

Ethernetový port na napájecím adaptéru

Dalším problémem, který nový tenký design ‌způsobil, bylo umístění ethernetového portu. Apple jej nakonec vyřešil tak, že port umístil přímo do napájecího adaptéru. Apple říká, že tato nová skvělá nová inovace znamená, že uživatelé mohou mít své pracovní stoly méně přeplněné a přitom si stále užívat výhod ethernetu.

Žádný slot pro SD kartu

Předchozí modely měly na zadní straně slot pro SD karty. Nový design 24palcového iMacu‌ z toho učinil výzvu. Teoreticky mohl Apple snadno umístit čtečku karet SD na stranu, jako konektor pro sluchátka, ale místo toho se rozhodl úplně jej odstranit.