Apple aktualizoval aplikaci Transporter pro vývojáře s podporou pro Macy s čipy M1 a společnost Microsoft také aktualizovala aplikaci Remote Desktop s podporou pro Macy s čipy M1.



Aplikace Transporter umožňuje vývojářům přetahovat binární soubory pro rychlé nahrávání do App Store Connect a snadno zobrazit podrobnosti, jako je průběh, varování, chyby a historie. Přidaná podpora pro čip Apple silicon znamená, že vývojáři pracující na Macu mini, MacBooku Air nebo 13palcovém MacBooku Pro vybaveném čipem M1 by měli při provádění výše uvedených úkolů zaznamenat výrazné zlepšení výkonu, nemluvě o lepší efektivitě baterie. Aktualizace také přináší vylepšení stability a opravy chyb. Transporter je k dispozici ke stažení zdarma v Mac App Store.

Společnost Microsoft aktualizovala aplikaci Remote Desktop s podporou pro Macy s čipy M1. Tato aplikace je navržena tak, aby poskytovala uživatelům přístup k počítači se systémem Windows prostřednictvím RemoteFX, a zahrnuje možnost přístupu k místním souborům Mac z aplikací v systému Windows. Remote Desktop je k dispozici ke stažení zdarma v Mac App Store.