Apple vydal RC verze tvOS 14.5, macOS 11.3, watchOS 7.4 a iOS 14.5 a iPadOS 14.5 a systém pro HomePod pro vývojáře. Jako RC verze jsou obvykle označeny finální verze, které jsou k dispozici vývojářům před vydáním systémů pro veřejnost.



macOS Big Sur‌ 11.3 obsahuje více možností přizpůsobení pro Safari a přidává způsob, jak změnit uspořádání různých sekcí na úvodní stránce, jako jsou Oblíbené položky, Seznam pro čtení, Návrhy Siri, Zpráva o ochraně osobních údajů a další. Při spouštění aplikací pro iPhone a iPad na Macu s čipem M1 je k dispozici nové podokno předvoleb, které umožňuje uživatelům nastavit klávesové příkazy jako alternativu dotykového ovládaní. K dispozici je také nový emulátor herní konzole. V aplikaci Připomínky lze seznamy setřídit podle data splatnosti, data vytvoření, priority nebo názvu a také si je můžete vytisknout. macOS Big Sur‌ 11.3 také přidává podporu pro nejnovější herní konzole PlayStation 5 DualSense a Xbox Series X/S. ‌Také můžete nastavit dva HomePody jako stereofonní pár. 

iOS 14.5 je dosud největší aktualizací iOS 14, která přináší několik významných nových funkcí. V první řadě usnadňuje odemykání iPhonu, když máte roušku. K odemčení iPhonu můžete použít Apple Watch a nemusíte zadávat přístupový kód nebo odstraňovat roušku. Tato aktualizace také přináší celosvětovou podporu pro 5G v režimu Dual-SIM, takže pokud používáte více čísel, můžete na obou používat 5G síť. iOS a iPadOS 14.5 obsahují také podporu AirPlay 2 pro Apple Fitness+ a podporu pro herní konzole PlayStation 5 DualSense a Xbox Series X. tvOS 14.5 přináší podporu pro herní konzole PlayStation 5 DualSense a Xbox Series X. Spolu s iOS 14.5 zpřístupňuje watchOS 7.4 novou funkci, která umožňuje ‌odemknout iPhone pomocí Apple Watch, když máte na sobě roušku, takže nemusíte zadávat přístupový kód k odemčení iPhonu. Obsahuje také řadu oprav chyb a vylepšení výkonu. Software pro HomePod obsahuje obecné vylepšení stability a opravy chyb. Obsahuje také dva nové hlasy Siri.

macOS Big Sur‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

tvOS:

  • Systém > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).
Zdroj: MacRumors.com