Apple dnes vydal sedmou beta verzi macOS Big Sur 11.3 pro vývojáře pro účely testování. Nová beta verze přichází týden po vydání šesté beta verze a více než měsíc po vydání macOS Big Sur 11.2.



macOS Big Sur‌ 11.3 obsahuje více možností přizpůsobení pro Safari a přidává způsob, jak změnit uspořádání různých sekcí na úvodní stránce, jako jsou Oblíbené položky, Seznam pro čtení, Návrhy Siri, Zpráva o ochraně osobních údajů a další. Při spouštění aplikací pro iPhone a iPad na Macu s čipem M1 je k dispozici nové podokno předvoleb, které umožňuje uživatelům nastavit klávesové příkazy jako alternativu dotykového ovládaní. K dispozici je také nový emulátor herní konzole. V aplikaci Připomínky lze seznamy setřídit podle data splatnosti, data vytvoření, priority nebo názvu a také si je můžete vytisknout.

Aplikace Apple News obsahuje přepracovanou kartu ‌Apple News‌+ s vyhrazenou částí „Pro vás“ a novou kartou Procházet, která usnadňuje procházení dostupným obsahem. macOS Big Sur‌ 11.3 také přidává podporu pro nejnovější herní konzole PlayStation 5 DualSense a Xbox Series X/S. ‌Také můžete nastavit dva HomePody jako stereofonní pár. V Safari existuje podpora pro přehrávání videa WebM. WebM je specializovaný video formát navržený jako bezplatná alternativa ke kodeku H.264 použitému ve formátu MP4. WebM umožňuje, aby videosoubory zůstaly malé, ale bez ztráty kvality, takže je ideální pro webové stránky a prohlížeče.

macOS Big Sur‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru