iOS 14.5 a watchOS 7.4 obsahuje funkci, která umožňuje lidem, kteří nosí roušky, odemknout iPhone pomocí spárovaných a ověřených Apple Watch, což eliminuje potřebu nepřetržitého zadávání přístupového kódu.



Apple zveřejnil dokument podpory, ve kterém nastiňuje, jak tato funkce funguje, a požadavky, které jsou potřeba pro to, aby fungovala. Apple říká, že Apple Watch nepoužívá Face ID k tomu, aby vás rozpoznal a ověřil, takže zde nedochází ke stejnému skenování obličeje, které umožňuje Face ID k odemknutí telefonu. Existuje několik požadavků, které jsou potřeba pro to, aby funkce fungovala. Budete potřebovat ‌iPhone‌ X nebo novější s iOS 14.5 nebo novějším a Apple Watch Series 3 nebo novější s watchOS 7.4 nebo novějším, které je třeba spárovat dohromady. Pro komunikaci mezi ‌iPhonem‌ a Apple Watch je třeba aktivovat WiFi i Bluetooth a Apple Watch musí mít přístupový kód a musí být povolena detekce zápěstí. Odemknutí pomocí Apple Watch musí být výslovně zapnuto, aby fungovalo, a tuto funkci najdete v Nastavení > Face ID a heslo.

Aby Apple Watch ověřily vaši identitu, musí být na vašem zápěstí a odemčené a musíte mít roušku, která zakrývá ústa i nos, pravděpodobně k signalizaci, aby ‌iPhone‌ použil tuto metodu. Chcete-li odemknout ‌iPhone‌ pomocí Apple Watch, musíte ‌iPhone‌ probudit zvednutím nebo klepnutím na obrazovku a poté se na něj podívat, jako když používáte Face ID a musíte být poblíž, což znemožňuje někomu jinému odemknout váš ‌iPhone‌. Stojí za zmínku, že funkce funguje pouze pro odemknutí ‌iPhonu. Neověřuje identitu pro použití Apple Pay, hesla v klíčence nebo aplikace chráněné heslem.