Společnost Apple dnes zveřejnila zprávu o pokroku v oblasti životního prostředí za rok 2021, která nastiňuje pokračující úsilí společnosti o snížení jejího dopadu na životní prostředí a boj proti změně klimatu.



Cíle společnosti Apple dosáhnout čistých nulových uhlíkových emisí do roku 2030 je ústředním bodem této zprávy. Například Apple zdůrazňuje své využívání recyklovaných materiálů ve svých výrobcích a obalech, důraz na ekologický design a využívání obnovitelné energie ke snížení uhlíkových emisí. Apple vysvětlil, že zvýšení energetické účinnosti zařízení může významně snížit uhlíkové emise. Zmínil například, že nízké požadavky na výkon na watt čipu M1 snížily celkovou uhlíkovou stopu Macu mini až o 34 procent.

Společnost se zabývala také některými kontroverznějšími rozhodnutími v oblasti životního prostředí, která v uplynulém roce učinila, například odstranění napájecího adaptéru a sluchátek EarPods z iPhonu. Apple říká, že toto rozhodnutí ušetří 861 000 tun mědi, cínu a zinku. Tento krok umožnil tenčí balení iPhonu‌, což znamená, že do každé přepravní palety se nyní vejde o 70 procent více iPhonů, což celkově snižuje uhlíkovou stopu přepravy zařízení. Další informace najdete v plné verzi zprávy o pokroku v oblasti životního prostředí společnosti Apple za rok 2021.