Mezitím, co Apple pořádal keynote „Spring Loaded“, kde představil zbrusu nový iPad Pro, přepracovaný iMac a dlouho očekávané AirTagy, jeden z jeho hlavních dodavatelů řešil hackerský útok.



Jak uvedla agentura Bloomberg, ransomwarová skupina s názvem REvil, v úterý veřejně prohlásila, že přistupovala k interním počítačům dodavatele Apple společnosti Quanta Computer Inc se sídlem na Tchaj-wanu. Prostřednictvím útoku se společnosti REvil podařilo získat 15 obrázků/schémat nevydaných MacBooků, které obsahují konkrétní sériová čísla komponentů, velikosti a kapacity s podrobnostmi o mnoha částech uvnitř. Zatímco Quanta Computer pracuje s HP, Facebookem a dalšími technologickými společnostmi, hackerský útok byl zaměřen na společnost Apple.

Skupina požaduje, aby společnost Apple zaplatila za nezveřejněné obrázky / schémata, která získala 50 milion dolarů do 1. května Do té doby budou hackeři nadále zveřejňovat nové soubory každý den, uvedl REvil na svém blogu. Mluvčí Apple to odmítl komentovat. Společnost Quanta Computer však útok potvrdila a uvedla, že nemá žádný podstatný dopad na její obchodní činnost. Společnost Apple bere tajemství nevydaných produktů velmi vážně a stále není známo, kolik důvěrných údajů skupina získala a zda Apple výkupné zaplatí.