AirTag, novinka od Applu v rukou redakce AppleNovinky.cz. Proto vám můžeme přinést první menší recenzi jako jedni z prvních v ČR.



Balení je jednoduché, zkrátka od Applu. Neobsahuje nálepky. Z krabičky vytáhnete přeložený karton, ve kterém jsou ukryté AirTagy. Po otevření naleznete po bocích návod, jak zařízení propojit s vašim iPhnem. Pojďme se na to společně podívat.

Ujistěte se, že máte nainstalovanou nejnovější verzi iOS. Poté vybalte AirTag z ochranné fólie, čímž se toto chytré kolečko aktivuje. Přiložte jej do blízkosti iPhonu, který je odemknutý. Telefon nové zařízení detekuje a dotáže se na propojení. Poté si vyberete, s čím budete AirTag používat, podle toho se pojmenuje. Dále bude následovat krátké vysvětlení, jak AirTag používat a je hotovo.

Nyní k samotnému AirTagu. Zařízení je to vskutku šikovné, elegantní. Na naleštěné straně AirTagu se snadno uchytí otisky prstů, ale nepředpokládám, že budete tuto chytrou věc často osahávat. Logo Applu je decentní, stejně jako nápisy okolo.

Blíže se podíváme na funkčnost. Začneme asi jedinou negativní věcí. Interní reproduktor AirTagu mi nepřijde dostatečně výkonný, ale na druhou stranu při hledání svých věcí nezpůsobíte davovou psychózu ze zvuku raketového poplachu.

iPhony s U1 čipem, tedy iPhone 11 a výše dokáží přesně určit polohu a vzdálenost AirTagu, jak můžete vidět na snímcích obrazovky, to mi přijde jako nejlepší funkce u AirTagu. U hledání klíčů nebo čehokoliv dalšího už jdete zkrátka na jistotu a nemusíte vyplašeně v prostoru.

Cenově vychází lépe balení čtyř AirTagů. Minimálně dva, do peněženky a na klíče, použijete pro sebe a o zbytek se podělíte se svojí drahou polovičkou nebo kamarády.

Celkově hodnotím AirTag velmi pozitivně a sám za sebe mohu říct, že je to vychytávka, která mi velmi usnadní život.