AirTagy, které byly představeny tento týden jsou malé sledovače položek, které lze připevnit k různým věcem, jako jsou klíče, peněženky a další. Přestože AirTagy nebudou mít zákazníci až do příštího týdne, nadále se o nich dozvídáme více.



YouTuber Rene Ritchie měl příležitost hovořit s viceprezidentem společnosti Apple pro marketing Kaiannem Drance a senior ředitelem pro konektivitu Ronem Huangem, aby diskutovali o AirTags, jeho funkcích, designu a soukromí. Rozhovor obsahuje několik pozoruhodných informací. Apple prodává jeden AirTag za 890 Kč a balení čtyř za 2 990 Kč. Většina zákazníků bude chtít sledovat své klíče, peněženky a batoh a nebudou potřebovat více než čtyři. Podle Kaianna Drance je maximální počet AirTagů, které lze připojit k jednomu Apple ID, 16. AirTagy jsou vybaveny vyměnitelnou baterií, která podle Apple vydrží až rok. AirTagy nemají displej ani světlo, takže nebylo jasné jak zjistit, zda je baterie téměř vybitá a je třeba ji vyměnit.

Jak bylo řečeno v rozhovoru, iPhone upozorní uživatele, jakmile začne baterie AirTagů docházet. Stále není jasné, jaké konkrétní hodnoty musí baterie dosáhnout před odesláním výstrahy. V některých případech mohou uživatelé chtít sdílet svůj klíč od auta s přítelem nebo členem rodiny, ke kterému je připojen AirTag. V normálních případech by bezpečnostní funkce AirTags upozornila osobu, že je na nich neznámé sledovací zařízení. Jak vysvětluje Kaiann Drance, pokud je AirTag sdílen s Apple ID v rámci Rodinného sdílení, může vlastník deaktivovat bezpečnostní výstrahy, aby zabránil tomuto chování. AirTags budou k dispozici k předobjednání v pátek 23. dubna a první zákazníci je obdrží v pátek 30. dubna.