S vydáním iOS 14.5 představila společnost Apple nový proces rekalibrace stavu baterie na iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. My se v dnešním článku podíváme na to, jak tato funkce funguje.



Nová funkce rekalibruje maximální kapacitu baterie a maximální výkon na modelech ‌‌‌iPhone 11‌‌‌, aby řešila nepřesné odhady hlášení stavu baterie, s nimiž se někteří uživatelé setkali. Tato chyba způsobovala neočekávané chování při vybíjení baterie nebo v některých případech byla snížená schopnost špičkového výkonu, ale tyto problémy by nyní měly být opraveny. Jakmile aktualizujete svůj ‌iPhone‌ na iOS 14.5 nebo novější (Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru), zobrazí se vám v aplikaci Nastavení v části Baterie -> Stav baterie informace o procesu rekalibrace.

Upozorňujeme, že proces může trvat několik týdnů. Důvodem je to, že rekalibrace maximální kapacity baterie a špičkového výkonu probíhá v průběhu pravidelných cyklů nabíjení. Je také třeba mít na paměti, že zobrazené maximální procento kapacity se během rekalibrace nezmění, a přestože se může také aktualizovat schopnost špičkového výkonu, nemusí to být patrné. Informace o procentech maximální kapacity a špičkovém výkonu lze považovat za přesné až po dokončení rekalibrace. Pokud rekalibrace naznačuje, že stav baterie skutečně významně poklesl, zobrazí se zpráva o doporučeném servisu.