S vydáním iOS 14.5 společnost Apple představila funkci, která uživatelům umožňuje vybrat konkrétní hudební službu pro použití se Siri, včetně služeb třetích stran, jako je Spotify.



Když se tato funkce poprvé objevila v beta verzích iOS 14.5, mnoho lidí ji interpretovalo jako, že umožňuje uživatelům vybrat si výchozí hudební službu, podobně jako si můžete vybrat e-mailovou aplikaci. Apple však od té doby objasnil, že ve skutečnosti neexistuje možnost zvolit si hudební službu, která bude vybrána při každé příležitosti. Přesněji řečeno, daná funkce využívá inteligenci Siri k učení se z vašich poslechových návyků a zlepšení procesu výběru hudby v průběhu času.

Jak nastavit výchozí hudební službu při přehrávání přes Siri

  • Požádejte ‌Siri‌, aby přehrála umělce, skladbu nebo album s požadavkem jako „Hey ‌Siri‌, play The Beatles.“
  • ‌Siri‌ zobrazí seznam všech hudebních aplikací, které jste nainstalovali, a zeptá se, kterou aplikaci chcete použít. („Which app would you like to use?“)
  • V seznamu vyberte požadovanou hudební aplikaci.
  • Pokud se zobrazí výzva, potvrďte, že ‌Siri‌ může přistupovat k datům z hudební aplikace.
  • Nyní ‌Siri‌ přehraje hudbu ve vaší vybrané aplikaci. Pokud jste například vybrali Spotify, hudební obsah se bude přehrávat ve Spotify. Nyní si ‌‌Siri‌‌ zapamatuje vaši vybranou hudební aplikaci, takže jednoduchý příkaz jako „Hey ‌‌Siri‌‌ play music“ otevře vaši oblíbenou aplikaci místo výchozí ‌‌Apple Music‌‌.