Podvodná bitcoinová aplikace, která byla navržena tak, aby vypadala jako skutečná aplikace, byla k dispozici v App Store a okradla Phillipa Christodoulou o 17,1 bitcoinu, což bylo v té době cca 600 000 dolarů, uvádí The Washington Post.



Christodoulou chtěl v únoru zkontrolovat svůj zůstatek bitcoinů a vyhledal v App Store „Trezor“, společnost, která vyrábí hardwarové zařízení tam, kde uložil svoji kryptoměnu. Uviděl aplikaci s logem Trezor a zeleným pozadím, tak si ji stáhl a zadal své přihlašovací údaje. Bohužel byla aplikace falešná a byla navržena tak, aby vypadala jako legitimní aplikace, která by oklamala majitele bitcoinů. Christodouloovi byl ukraden celkový zůstatek bitcoinů a na Apple se zlobí. Apple kontroluje všechny odeslané aplikace, aby zabránil stahování podvodných aplikací‌, ale existuje spousta aplikací, které proklouznou.  Apple říká, že falešná aplikace Trezor se dostala do App Store tak, že použila logo a barvu společnosti Trezor, ale uvedla, že jde o kryptografickou aplikaci, která šifruje soubory a ukládá hesla.

Po podání se sama změnila v peněženku kryptoměny, kterou Apple nebyl schopen detekovat. Mluvčí Apple Fred Sainz pro The Washington Post uvedl, že Apple podniká rychlá opatření, když zločinci podvádějí uživatele. Apple nekomentoval jak často jsou podvodné aplikace nalezeny, ani to, jak často jsou odebírány z App Store. Společnost však uvedla, že v loňském roce bylo odstraněno 6500 aplikací kvůli skrytým funkcím. Apple uznal, že objevil další podvodné aplikace s kryptoměnou, ale neposkytl konkrétní podrobnosti o počtech ani o tom, zda v minulosti existovaly falešné aplikace Trezor. Trezor vůbec nenabízí aplikaci pro iOS. Data ze Sensor Tower naznačují, že falešná aplikace Trezor byla v ‌App Store‌ od 22. ledna do 3. února a byla stažena přibližně 1 000krát. 17,1 bitcoinu, o který Christodoulou přišel, má dnes hodnotu téměř 1 milion dolarů.