Schémata odcizená dodavateli Apple společnosti Quanta Computer naznačují, jak bude vypadat MacBook Pro, který by měl být letos vydán, a jasně potvrzují plány na další porty a návrat technologie MagSafe.



Společnost MacRumors viděla schémata poté, co byly zveřejněny, a některé z nich obsahují logickou desku nového MacBooku Pro. Na pravé straně zařízení je viditelný port HDMI, který je doplněn portem USB-C/Thunderbolt a čtečkou SD karet. Levá strana obsahuje dva další porty USB-C/Thunderbolt a nabíjecí slot MagSafe‌, tedy celkem tři porty USB-C/Thunderbolt, místo čtyř, jako je tomu dnes. Kódové označení pro Mac je „J316“, což naznačuje, že logická deska je pro 16palcový MacBook Pro.

K dispozici je také model „J314“, což je pravděpodobně označení pro 14palcový MacBook Pro, na kterém Apple také pracuje. Očekává se, že oba stroje budou vybaveny novými porty, technologií MagSafe a čipy Apple Silicon. Tyto informace, které také sdílela společnost 9to5Mac, pocházejí od ransomwarové skupiny s názvem REvil, která tvrdí, že získala přístup k interním počítačům společnosti Quanta Computer. REvil plánuje vydávat nové soubory každý den, dokud Apple nezaplatí výkupné, Apple se k situaci nevyjádřil.