Společnost Sonos představila nový ultra přenosný inteligentní reproduktor s názvem Sonos Roam, který je určen pro použití doma i na cestách. Je navržen tak, aby byl ještě přenosnější než Sonos Move, a konkuruje reproduktorům jako je Ultimate Ears Boom.



Sonos uvedl, že přestože je Roam menší než láhev s vodou, poskytuje silný a přizpůsobivý zvuk, který překonává očekávání. „Roam byl vytvořen, aby poskytoval neuvěřitelný zvukový zážitek, ať jste kdekoli,“ uvedl Sonos. Pečlivě navržený reproduktor poskytuje bohatý a detailní zvuk s jasností, hloubkou a plností, jakou byste očekávali z většího reproduktoru. Reproduktor je vybaven dvěma zesilovači třídy H, jedním středním basovým reproduktorem a jedním výškovým reproduktorem. K dispozici je také podpora AirPlay 2.

Roam automaticky přepíná mezi Wi-Fi a Bluetooth 5.0. Doma se reproduktor připojí k síti Wi-Fi, když je v dosahu, a poté se na cestách automaticky připojí k Bluetooth na iPhonu nebo jiném smartphonu. Roam poskytuje až 10 hodin přehrávání na jedno nabití a podle Sonosu může vydržet až 10 dní v režimu spánku. Reproduktor lze dobíjet pomocí přiloženého kabelu USB-C a libovolného napájecího adaptéru USB nebo bezdrátově jakoukoli bezdrátovou nabíječkou Qi. Díky odolnosti proti vodě a prachu s hodnocením IP67 lze Roam ponořit do vody do hloubky až jednoho metru po dobu 30 minut, aniž by došlo k poškození.