V nedávném rozhovoru pro Toronto Star mluvil generální ředitel společnosti Apple Tim Cook o několika tématech, od transparentnosti sledování aplikací až po pokračující spor se společností Epic Games.



Cook uvedl, že žádost Epic Games, aby společnost Apple umožnila vývojářům nabízet své vlastní platební systémy v aplikacích, by z App Store udělala bleší trh: „Jádrem stížnosti Epic je, že by chtěl, aby vývojáři mohli vložit své vlastní platební údaje. Ale to by z App Store udělalo bleší trh a vy znáte úroveň spolehlivosti, kterou máte na bleším trhu. Objem lidí vstupujících na takový trh by byl dramaticky nižší, což by bylo špatné pro uživatele. A vývojáři by měli problém, protože by neměli obrovské publikum, kterému by prodávali. V tomto prostředí tedy nikdo nevyhrává.“ 

Pokyny App Store vyžadují, aby aplikace používaly systém nákupu v aplikacích společnosti Apple, přičemž systémy přímých plateb jsou zakázány. Cook uvedl, že je přesvědčen, že by Apple měl v soudním řízení proti Epic Games zvítězit, pokud bude schopen jasně sdělit fakta. Soudní proces má být zahájen 3. května u federálního soudu v severní Kalifornii. Cook také v rozhovoru odhalil, že Apple každý týden kontroluje 100 000 aplikací předložených ke kontrole a asi 40 000 z nich odmítá. Řekl, že App Store je bezpečné a důvěryhodné místo pro objevování aplikací.