Včera byly staženy AirTagy z prodeje australského maloobchodního řetězce Officeworks, zjevně kvůli obavám o bezpečnost dětí. Officeworks má více než 160 obchodů po celé zemi.



I když je problém v současné době omezen na jediný řetězec, Australská komise pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele (ACCC) potvrdila obavy ohledně snadného přístupu k baterii používané v zařízení. Gizmodo uvádí, že zákazník nejprve zjistil, že již v obchodě nejsou k dispozici k prodeji. Zaměstnanci nevěděli proč, ale zástupce následně vysvětlil důvod. „Zaměstnanci u přepážky viděli na svém systému, že mají nějaké na skladě, a jeden zaměstnanec si dokonce pamatoval, že je prodal v pátek, ale dnes je nemohl najít,“ napsal uživatel v příspěvku.

Zástupce Officeworks jim však řekl, že AirTagy byly odstraněny z bezpečnostních důvodů, kvůli tomu, jak snadné je vyjmout baterii. „AirTag nebude dočasně možné zakoupit v Officeworks,“ uvedl zástupce Officeworks v e-mailu. „Produkt nebude na skladě, dokud australská komise pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele neposkytne další pokyny.“ ACCC poté potvrdila důvod. „ACCC si je vědom zpráv, které vzbuzují obavy ohledně přístupnosti baterií v produktu Apple AirTag.“ uvedl mluvčí ACCC v e-mailu pro Gizmodo.