App Store ochránil zákazníky před útratou více než 1,5 miliardy dolarů v podvodných transakcích v roce 2020, uvedla společnost Apple v úterý. A tým App Review odmítl tisíce podvodných aplikací.



Načasování tohoto tvrzení není náhodné. V probíhajícím soudním sporu Epic Games v. Apple vývojář hry tvrdí, že App Store brání inovacím. Apple chce, aby zákazníci slyšeli i jeho stránku příběhu. Hackeři se často pokoušejí použít ukradená čísla kreditních karet v aplikacích. Apple tvrdí, že se zaměřuje na prevenci. V roce 2020 zastavila používání 3 milionů odcizených karet. Zaměstnanci Apple kontrolují všechny aplikace jednotlivě, než se objeví v App Store.

„Jen v roce 2020 tým App Review zamítl více než 48 000 aplikací, které obsahují skryté funkce, a více než 150 000 aplikací bylo odmítnuto, protože se zjistilo, že jsou spamem nebo manipulují s nákupy v aplikacích,“ uvedla společnost. Apple také uvedl, že v roce 2020 ukončil 470 000 vývojářských účtů a odmítl dalších 205 000 registrací. Apple navíc pracuje na tom, aby zabránil zneužití programu Apple Developer Enterprise. To umožňuje zúčastněným společnostem načítání softwaru bez nutnosti procházet App Store. Tyto aplikace by však měly používat pouze zaměstnanci společnosti.