Apple v červnu 2021 přidá do Apple Music nové úrovně Lossless a Hi-Res Lossless, ale zatím je trochu matoucí snažit se určit, která zařízení podporují Lossless Audio od Apple Music a která nikoli.



Lossless znamená, že po komprimaci a následné dekompresi je zvuk, který slyšíte, totožný se zvukem, jak jej nahrál umělec, přičemž zachovává texturu, detail a zvuk, který do hudby vstupoval, když byla vytvořena. Díky bezztrátovému zvuku mohou předplatitelé aplikace Apple Music poslouchat skladby přesně tak, jak je umělci nahráli ve studiu a jak si přáli. Podle společnosti Apple lze bezztrátový zvuk v „Apple Music“ poslouchat v zařízeních iPhone, iPad, Mac a Apple TV. Žádná ze sluchátek Apple však nepracuje s bezztrátovým zvukem, stejně jako HomePod nebo HomePod mini. AirPods, AirPods Pro a AirPods Max jsou omezeny na kodek Bluetooth AAC a jednoduše nemohou podporovat formát ALAC. Bezztrátový zvuk není nový koncept a ve skutečnosti je již léta podporován prostřednictvím iTunes a aplikace ‌Apple Music‌ pro Mac.

HomePod‌, všechna ‌AirPods‌ a všechna sluchátka Beats s čipy Apple H1 nebo W1 automaticky podporují novou funkci Spatial Audio with Dolby Atmos, kterou Apple přináší do aplikace „Apple Music‌. Díky této funkci mohou umělci nahrávat vícerozměrný zvuk, díky kterému bude znít, jako by hudba vycházela z celého vašeho okolí.