Společnost Apple tento týden vydala iOS 14.6 a iPadOS 14.6 pro veřejnost. Aktualizace iOS 14.6 není tak významná jako aktualizace iOS 14.5, která jí předcházela, ale stále zavádí řadu pozoruhodných nových funkcí.



Podpora Dolby Atmos a bezztrátového zvuku v Apple Music

Společnost Apple v květnu představila dvě nové funkce Apple Music, které předplatitelé Apple Music budou mít k dispozici zdarma. Prostorový zvuk s Dolby Atmos nabídne pohlcující vícerozměrný zvukový zážitek, který umělcům umožní míchat hudbu tak, aby zněla, jako by tóny pocházely z celého vašeho okolí. Apple také aktualizuje celý svůj hudební katalog na bezztrátový zvuk, aby si předplatitelé Apple Music mohli poslechnout skladby přesně tak, jak je umělci nahráli ve studiu. Ani jedna z těchto dvou funkcí se nespustí s iOS 14.6 a Apple je plánuje povolit v červnu prostřednictvím aktualizace na straně serveru, ale iOS 14.6 obsahuje základy.

Apple Card Family

Služba Apple Card Family, která byla ohlášena v dubnu, je navržena tak, aby umožňovala sdílení Apple Card mezi členy rodiny. Dva dospělí v rodině mohou sdílet jeden účet, přičemž každá osoba slouží jako spolumajitel. Apple Card Family také umožňuje rodičům sdílet ‌Apple‌ Card se svými dětmi, s volitelnými limity výdajů a rodičovskou kontrolou, která dětem pomáhá naučit se hospodařit s penězi.

Podpora předplatného Apple Podcasty

iOS 14.6 zavádí podporu předplatného v aplikaci Apple Podcasty, která umožňuje tvůrcům podcastů vybírat poplatky za předplatné od svých posluchačů. Předplatné odemkne další obsah, protože NPR, Los Angeles Times, Sony Music Entertainment, Wondery a další plánují zavést prémiový obsah. Předplatné podcastů je k dispozici ve více než 170 zemích.

AirTag a Najít

Pokud v aplikaci Najít umístíte AirTag nebo jiné příslušenství ‌do režimu Ztraceno, můžete nyní přidat e-mailovou adresu pro kontaktní účely. Před iOS 14.6 bylo jedinou možností zadat telefonní číslo. AirTags také nyní po klepnutí na zařízení kompatibilní s NFC zobrazí částečně maskované telefonní číslo vlastníka.

Voice Control

Uživatelé se zapnutou možností hlasového ovládání mohou poprvé odemknout své iPhony po restartu pomocí pouze svého hlasu.