Společnost iFixit vydala video teardownu Apple TV 4K druhé generace a nového ovladače Apple TV Remote, který nám napoví, jak tato zařízení vypadají uvnitř. Co tedy teardown odhalil?



Stejně jako u předchozích modelů Apple TV je celá plastová část průhledná pro infračervené světlo, což umožňuje použití dálkového ovladače ‌Apple TV Remote z jakéhokoli úhlu. Velký ventilátor uvnitř Apple TV není připojen k logické desce kabelem, místo toho používá čtyři kovové kontaktní kolíky, což ještě usnadňuje demontáž. iFixit zjistil, že proces teardownu je snadný protože každý z komponentů je jednoduše navrstven na místo a snadno odstranitelný šroubovákem. V přepracovaném dálkovém ovladači ‌Apple TV Remote‌ je baterie umístěna ve spodní polovině, přičemž obvody zabírají horní polovinu. Chcete-li se dostat dovnitř, je třeba odstranit dva šrouby z panelu na spodní straně dálkového ovladače, ale iFixit zjistil, že není možné získat přístup k ničemu jinému, aniž byste odstranili ještě více šroubů jinde.

Clickpad a tlačítka musely být odstraněny hrubou silou, což odhalilo více šroubů k odstranění. Jakmile byly vyjmuty, baterie a obvody mohly být vysunuty ze spodní části dálkového ovladače. iFixit zjistil, že dálkový ovladač používá malou 1,52 Wh baterii, která není nalepena na místě, což by mělo trochu usnadnit výměnu. Stejně jako předchozí model, druhá generace Apple TV získala skóre opravitelnosti 8 z 10. Naproti tomu nový dálkový ovladač by bylo velmi obtížné opravit. I jednoduchá výměna baterie vyžaduje úplnou demontáž a riziko poškození.