Nový iMac s čipem M1 je již nějakou dobu k dispozici k zakoupení a společnost iFixit tradičně provedla teardown a my se nyní můžeme podívat na to, jak toto zařízení vypadá uvnitř.



iFixit provedl teardown iMacu s 8jádrovým CPU, 8jádrovým GPU a 8GB RAM. Stojí za zmínku, že vnitřky tohoto modelu budou vypadat jinak než vnitřky základního modelu se 7jádrovým GPU, protože tyto dva stroje mají různé chladicí systémy. Základní ‌iMac‌ má jeden chladicí ventilátor a chladič, zatímco 8jádrové modely GPU vyšší třídy mají dva ventilátory a tepelnou trubici spolu s chladiči, takže pokud máte 7jádrový GPU ‌iMac‌, očekávejte, že vnitřek bude vypadat jinak. Teardown začíná podrobným rentgenovým zářením a rentgenové paprsky nám vždy poskytují pohled na vnitřní součástky, aniž by se stroj otevíral.

Uvnitř jsou dvě hlavní kovové desky a RF průchod pro anténní hardware v logu Apple. Přední část iMacu‌ je jeden kus skla, neexistuje žádná samostatná přední část, která blokuje přístup k vnitřním částem jako u minulých modelů. iFixit podrobně popsal komponenty na logické desce, mezi něž patří paměť SK Hynix, flash paměť Kioxia NAND a mimo jiné komponenty CM1‌ SoC od společnosti Apple, modul Bluetooth / WiFi a IC pro správu napájení. Na fotografie se můžete podívat níže. iFixit také plánuje sdílet podrobnosti senzoru Touch ID v Magic Keyboard, informace o reproduktorech a skóre opravitelnosti, teardown bude hotov až zítra, takže pro tyto informace sledujte webovou stránku iFixit.