iFixit sdílel úplný teardown AirTagu, který nám nejen dává pohled na to, jak toto zařízení vypadá uvnitř, ale také odhalil, že Apple musel učinit některá rozhodnutí, aby dosáhl tak malého designu, včetně přehodnocení rozložení reproduktorů.



Pro srovnání iFixit porovnal AirTag s Tile Mate a Samsung Galaxy SmartTag. Ve srovnání s konkurencí je AirTag nejmenší s nejvíc využitým vnitřním prostorem použitým k uložení samotné baterie. Jedním z pozoruhodných designových rozdílů je skutečnost, že AirTag nemá otvor na připevnění ke klíčence. Rentgen těchto tří zařízení ukazuje, že Apple využil veškerý prostor. Na druhou stranu komponenty v Tile Mate a Galaxy SmartTag se zdají být roztažené a žádný tracker neobsahuje ultraširokopásmovou technologii jako AirTagy. Všechny modely mají vyměnitelné baterie.

AirTag a Galaxy SmartTag používají baterii CR2032 0,66 Wh, zatímco Tile Mate používá baterii CR1632 0,39 Wh. Všechny tři se otevírají silou – nejsou potřeba žádné další nástroje. AirTag je vybaven vestavěným reproduktorem, který vydává zvuky, když se jej snažíte najít prostřednictvím iPhonu, během nastavení a v dalších situacích. Vzhledem k jeho malému provedení však Apple musel vymyslet nový způsob, jak do AirTagu vložit reproduktor. Celé zařízení funguje jako ovladač reproduktoru, přičemž spodní strana krytu slouží jako magnet reproduktoru. Na fotografie se můžete podívat níže.