V iOS 14.5 provedla společnost Apple několik významných změn ve své aplikaci Podcasty. Apple oznámil předplatné (začátek května 2021), ale také vylepšení rozhraní, která usnadňují hledání, sledování a poslech nových epizod.



Jedním z příkladů těchto změn je nové tlačítko Inteligentní přehrávání, které je navrženo tak, aby vám pomohlo automaticky spouštět nejnovější epizody. Také se zde objeví epizody, které jste neposlechli celé. Další významná změna je na kartě Hledat, která nyní nabízí rychlý přístup k nejlepším žebříčkům a kategoriím pod vstupním polem pro vyhledávání, podobně jako vyhledávání Apple Music. Snad nejdůležitější je, že se změnil způsob, jakým se „přihlašujete“ k pořadům a stahujete epizody.

Jak sledovat pořady

V předchozích verzích systému iOS jste se mohli „přihlásit k odběru“ pořadů v aplikaci Podcasty. Ale teď, když Apple nabízí také předplatné, je toto tlačítko odstraněno a nahrazeno tlačítkem Sledovat. Pokud na toto tlačítko kliknete, budete vždy informováni o nových epizodách pořadu, jakmile budou publikovány, a budete si je moci stáhnout jednotlivě.

Chcete-li sledovat pořad, vyberte jej procházením sekce Podcasty nebo jej vyhledejte na kartě Hledat a poté klepněte na ikonu plus (+) v pravém horním rohu stránky. Chcete-li přestat sledovat pořad, klepněte na ikonu zaškrtnutí a vyberte Zrušit sledování.

Jak automaticky stahovat nové epizody

V předchozích verzích aplikace Podcasty jste museli do své knihovny přidat pořad, než jste si mohli stáhnout nové epizody. V iOS 14.5 a novějším to již neplatí a jednotlivé epizody si můžete stáhnout přímo ze stránky pořadu. Chcete-li stáhnout epizodu, klepněte na ikonu elipsy (tři tečky) napravo od její karty a v rozevírací nabídce vyberte možnost Stáhnout epizodu. Pokud je epizoda již stažena, zobrazí se místo toho možnost Odebrat stažení.