Věděli jste, že Mac obsahuje skrytá písma, která jsou ve výchozím nastavení deaktivována? Pokud na vašem Macu běží macOS Big Sur, Catalina nebo novější, můžete je nainstalovat zdarma.



Ukázalo se, že Apple získal licence na spoustu nových písem, která lze použít v celém systému, ale tato písma nejsou ve výchozím nastavení nainstalována. Místo toho je můžete zdarma stáhnout, což možná nevíte. Vzhledem k tomu, že tato písma lze použít v celém systému, můžete je použít v dokumentech nebo projektech, na kterých pracujete, a získat tak jedinečný vzhled.

Jak nainstalovat nová skrytá písma v systému macOS Big Sur/Catalina

Než začnete, ujistěte se, že na vašem Macu běží macOS Catalina nebo novější, protože tato písma nejsou dostupná v macOS Mojave a starších verzích.

  • Kliknutím na ikonu „lupy“ umístěnou v pravém horním rohu získáte přístup k vyhledávání Spotlight. Alternativně můžete Spotlight otevřít stisknutím kláves Command + mezerník.
  • Poté do vyhledávacího pole napište Kniha písem a otevřete aplikaci z výsledků vyhledávání.
  • Nyní přejděte do sekce Všechna písma, přejděte dolů a zobrazte všechna dostupná písma.
  • Písma, která jsou v tomto seznamu zobrazena šedě, jsou skrytá písma, která Apple nedávno přidal do systému macOS. Kliknutím na písma získáte náhled, jak vypadají. Chcete-li nainstalovat tato písma, klikněte pravým tlačítkem na písmo a vyberte možnost stažení, jak je znázorněno na následujícím obrázku.